Siirry sisältöön

UUTISET

Jännitys siirtyi lauantain päätöskierrokselle – Tiikerit kaatui Kerttulassa

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan päätösviikonloppu alkoi sarjan keskikastin joukkueiden osalta Naistenpäivän perjantaina Raisiossa, kun Loimu sai vastaansa Kokkolan Tiikerit. Ottelun voittaja selvisi vasta viidennen erän jälkeen ja tärkeän voiton sekä kaksi sarjapistettä nappasi Loimu lukemin 3-2 (25-20, 25-23, 23-25, 13-25, 15-13).

Ottelun lopputulos tarkoittaa sitä, että lauantain päätöskierroksella on vielä paljon panosta, kun sijat 4., 5. ja 6. ratkeavat vasta viimeisenä iltana. Tiikereillä on päätöskierroksella taktisesti hyvät asetelmat, sillä joukkueen peli Turussa alkaa puolitoista tuntia myöhemmin kuin Loimun peli Vantaalla ja Savo Volleyn Kyyjärvellä. Kotietuun yltääkseen Loimun pitää viedä kolme pistettä Ducksin emoseura Korson Vedon 90-v. juhlaottelusta ja Tiikereiden ja Savo Volleyn tulee hävitä ottelunsa.

Loimun viime aikojen poissaolot jatkuivat uudenlaisina, kun pitkäaikaistoipilaiden (Felix Egharevba ja Aleksi Hänninen) lisäksi molemmat liberot olivat pelikunnottomia. Se avasi näyttöpaikan uudella tontilla nuorelle yleispelaaja Samuel Salmiselle. Tiikereiden puolella taasen nähtiin kevättä ajatellen positiivinen kentille paluu, kun kauden alussa saksalaisseurassaan kauden leikkauspöydälle päättänyt maajoukkueyleispelaaja Jiri Hänninen pelasi tiikerinutussa vähän pidemmän pätkän.

– Oli tosi mukavaa pelata liberona, vaikka se tuli vähän yllätyksenä puoli tuntia ennen pelin alkua. Joukkueen peli oli hyvää kaksi ekaa erää, mutta sitten alkoi tulla lamapätkiä, mutta silloin kun oli ilmettä kentällä niin sujui hyvin, kommentoi pikahälytyksellä liberona debytoinut Salminen.

Myös Jiri Hänninen oli tyytyväisillä mielin pelin jälkeen:
– Saksan kausi ei kerennyt oikein edes alkamaan. Hienoa päästä takaisin. Leikkauksen jälkeen mietin, että meneekö koko kausi pipariksi. Hieno vääntö oli tänään Naistenpäivän kunniaksi. Ottelu olisi voinut kääntyä kummin päin vain. Oma peli on vielä vähän räpeltelyä ja omituista kikkailua vielä.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli iloisesti pelanneen ja vahvasti syöttäneen Loimun heiniä. Tiikereiden vastaanotto jäi sellaisiin lukemiin ettei passari Anton Välimaa päässyt pelaamaan joukkueelle mieleistä nopeaa peliä. Kolmanteen ja neljänteen erään Loimun virhekontrolli löystyi hieman ja Tiikerit taasen paransi peliään. Kolmas erä meni niukasti vieraille, mutta neljännessä erässä ei voittajasta ollut mitään epäselvyyttä, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan viidennestä erästä. Siihen Loimu sai hyvän alun ja johtikin erää alusta loppuun asti.

– Lähdettiin peliä aika railakkaasti pelaamaan. Ehkä kolmannen erän menettäminen söi neljännen erän tehoja. Läpi ottelun syötettiin aika hyvin. Viimeisen erän Alin siirtyminen leijasyöttöön oli apuvalmentaja Steniuksen Kaitsulta hyvä heitto. Lähdimme sillä liikkeelle ja se teki vastustajan hyökkäämisestä vaikeaa, kertaili Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 25 pistettä tehoin +16. Muiden osalta oli tasaista, kun Rodriguez teki 14, Eetu Mäki 11 ja Aapeli Kouki 10 pistettä. Liberoita sijaistanut Samuel Salminen kesti Tiikereiden pommituksen hyvin ja nosti rauhallisin ottein 51 vastaanottoa passarille 43% tarkkuudella. Tiikereiltä hakkuri Oskari Keskinen teki 21 ja vaihdosta aloittanut Jiri Hänninen 12 pistettä. Myös keskipelaajat Rami Rekomaa ja Antti Leppälä ylsivät hyviin 11 ja 10 pisteen saldoihin.

– Vähän hitaasti käynnistyttiin, mikä ollut tyypillistä meille tällä kaudella. Mitä pidemmälle peli meni, niin ainakin Tiikereitten väristen lasien läpi katsottuna pelin taso nousi. Nähtiin tasokasta hyvää hyökkäämistä. Loimu syötti tänään erittäin hyvin ja antoi painetta kaikilta syöttäjiltä koko illan. Loimun syöttöön meidän vastaanotto oli ihan ok. Se mahdollisti kyllä pelaamisen, näki Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.

Otteluisäntä Auto-Center tarjosi naisille suklaan lisäksi otteluun ilmaisen sisäänpääsyn. Parhaiksi pelaajiksi he valitsivat Loimulta Fazlin ja Tiikereiltä Keskisen. Naapurin Maalaiskanan ottelun viekkaimman loimulaissuorituksen palkinnon jakoi Loimun alumni Jari-Antti Hörkkö Tomas Rodriguezille.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös