VaLePa piti kotiedun – play offit jatkuu maanantaina Raisiossa!

VaLePan ja Loimun jännittävä puolivälieräsarja käynnistyi tänään Vexve Areenalla. Jännitys paistoi joukkueiden otteista. Peli ailahteli molemmilla joukkueilla. VaLePa pystyi paremmin hallitsemaan pelikontrollin ja teki lopulta selvästi vähemmän virheitä kuin Loimu. Raisiosta tuli bussilastillinen äänekkäitä faneja, jotka loivat saliin hienon tunnelman. Vaikka virheitäkin tuli, saivat 783 katsojaa nauttia myös hienoista pitkistä palloralleista ja näyttävistä suorituksista.

Loimulta puuttui kokoonpanosta edelleen molemmat liberot, joten yleispelaaja Samuel Salminen stunttasi takakentän expertin roolissa. Muuten positiivista loimulaisittain oli nähdä Felix Egharevban hyppivän alkulämmittelyssä ja Aleksi Hänninen ylipäätään peliasussa! VaLePan puolella erinomaisesti keskipelaajan roolin sopeutunut yleispelaaja Juho Kaunisto jatkoi edelleen uudessa tilapäisroolissaan.

Ensimmäinen erä ratkesi pitkälti Loimun virheisiin, joita tuli vähän joka osa-alueella: 6 suoraa hyökkäysvirhettä, 4 torjuntaan lyöntiä ja peräti 7 syöttövirhettä. Erän puolivälissä Loimu nousi jo iholle Ali Fazlin ässällä tilanteessa 15-13, mutta sitä seuranneet kaksi VaLePan torjuntapistettä Tomas Rodriguezista ratkaisivat erän.

Toinen erä alkoi loimulaisittain loistavasti, kun vieraat riensivät Aapeli Koukin syöttövuorolla jo 0-5 johtoon. Loimu sai ensimmäiseen erään verrattuna virheet kontrolliin ja voitti erän hyökkäystehonsa löytäneiden Fazlin (62 %) ja Rodriquezin (83%) johdolla. Kolmas ja neljäs erä etenivät pukkipaitojen tahdissa. VaLePa oli etevämpi torjunnoissa sekä hyökkäystehoissa ja pystyi pitämään omat virheet paremmin kurissa. Loimu peluutti molemmissa erissä välillä Veeti Nikkistä Aapeli Koukin paikalla. Ottelu päättyi keskipelaajaksi hyvin kotiutuneen Kauniston käsien kautta.

Maajoukkueen general manager Mikko Esko palkittiin VaLePan parhaana ja hän olikin jälleen totutun hyvä, vaikkakin tuntui välillä olevan eri käsittelylinjan alaisena kuin Loimun virkaveljet. Ottelun paras pistemies oli Fazli, jolle kirjattiin 19 pistettä. VaLePan paidassa hyvään kevätvireeseen vertynyt brassipeluri Franca teki 17 pistettä. Kaikkien aikojen parhaaksi pistemieheksi Mestaruusliigassa noussut Upi Sivula teki 11 pistettä, kuten myös kotijoukkueen ruotsalaiskeskari Jacob Ekman. Loimusta muut kuin hakkuri eivät yltäneet kaksinumeroisiin pistesaaliisiin. Loimun peliä ei sekoittanut se, että vakiliberot puuttuivat, sillä Samuel Salminen pelasi hyvän vastaanottopelin 56% (24%) ja puolusti useita palloja peliin.

Toinen puolivälieräottelu pelataan maanantaina Raisiossa kello 18:30.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste