Siirry sisältöön

UUTISET

Loimu nousi jälleen vaikeuksista voittoon

Raision Loimu aloitti lauantain kotiottelun Kyky-Betsetiä vastaan vähän tahmeasti keskiviikon Ducks-ottelun tapaan, mutta onnistui kampeamaan lopulta itsensä jälleen voittoon. Ottelun loppunumerot olivat tällä kertaa 3-2 (13-25, 22-25, 25-20, 28-26, 20-18). Otteluisäntänä toimineen Turun Osuuskaupan ”ässäottelussa” nähtiin ässiä kotijoukkueelta kuusi ja vierailta neljä. Tunnelma nousi ottelussa niin korkeaksi, ettei yleisön tai pelaajien tarvinnut kotiin päästyään enää lämmittää lauantaisaunaa.

Loimu oli unessa ottelun ensimmäisen erän, mutta heräsi sen jälkeen pelaamaan. Se ei kuitenkaan riittänyt toisen erän voittoon ja pitkälle erätauolle mentäessä vierailijoilla oli jo ensimmäinen sarjapiste taskussaan. Kolmannessa erässä hakkuri Ali Fazli otti Loimun joukkueen reppuselkään ja alkoi antaa MIkasalle kyytiä oikein isän kädestä. Fazlin 13 pistettä erässä ilman yhtään virhettä on maininnan arvoinen suoritus.

Ottelun neljäs ja etenkin viides erä venyivät pitkälle jatkopalloille ennen kun joukkueiden välinen paremmuus saatiin selville. Loimu nousi neljännessä erässä jo lähes toivottomalta tuntuneelta takamalta ja piti lopulta voiton ja kaksi sarjapistettä äänekkäästi mukana eläneen kotiyleisön riemuksi Raisiossa. Samalla Loimu nousi sarjataulukossa kolmanneksi.

Joukkueen päävalmentajat olivat tyytyväisiä ottelun antiin. Kyky-Betsetin valmentaja Atars Guntis:
– Loistavaa lentopalloa oli tänään. Loimun syöttö ei ollu niin kovaa alussa kun mitä odotettiin ja päästiin hyvin peliin kiinni. Meillä taas oma syöttö kulki todella hyvin. Tauon jälkeen Loimu kovensi syöttöä. Hakkurit pelasi molemmilla hyvin ja oli hienoa torjunta- ja puolustuspeliä. Meiltä ehdottomasti kauden paras vieraspeli.

– Vastustajalta ei voi ottaa mitään pois, koska pelasivat todella hyvin. Lopulta meillä puolustus alkoi toimimaan ja Ali viimeisteli hienosti. Lopussa siirryttiin leijasyöttöön ja se oli aika ratkaisevassa roolissa. Tomilla ja Felixillä alkoi yhteispeli sujumaan hyvin loppua kohden. Laitapelaajat joutui välillä tukaliin paikkoihin, mutta Ali onneksi onnistui laidasta hyvin. Pitkällä erätauolla painotin uskoa omaan tekemiseen, koska taktiikkapuheet on siinä kohtaa aika pienellä roolissa, kommentoi Loimun Kari Raatikainen.

Yksi ottelun odotetuista kohtaamisista oli kahden kovan hakkurin taistelu ja tasaisesta hakkurikamppailusta yleisö saikin nauttia, sillä molemmat hakkurit tekivät 35 pistettä tehoin +25. Hakkurikamppailun voiton voinee laittaa kuitenkin Fazlin nimiin, sillä hänen hyökkäysprosentti oli 56, kun Jansons jäi 41% lukemaan. Loimu alumni Marko Rantanen ojensi parhaiden pelaajien palkinnot Fazlille ja Kyky-Betsetin passari Joel Laaksolle.

– Kyky pelasi todella hyvin ja me ei päästy peliin kiinni. Fiiliksessä kentällä ei ollu mitään vikaa. Neljä erää pelattiin tosi hyvää lentopalloa ja pystyttiin nostamaan pelin tasoa. Tämä oli hyvä valmistautuminen Cupin matsiin, kommentoi Loimun libero Esko Vuorinen.

Loimun seuraava ottelu on tosiaan Suomen Cupin välierä, joka isketään perjantaina 2.2 Kupittaan palloiluhallissa Turussa. Siinä vastaan asettuu Kokkolan Tiikerit. Otteluun voi ostaa lippuja tämän linkin kautta. Kun lippua ostaessa käyttää koodia ”loimu”, tukee samalla meidän toimintaa.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös