Siirry sisältöön

UUTISET

Loimu nousi vaikeuksista voittoon

Raision Loimu palasi viime viikonlopun Joensuun mahalaskun jälkeen tositoimiin keskiviikkona kotihallissaan. Helpolla Loimu ei päässyt tälläkään kertaan, vaan sarjajumbo Vantaa Ducks laittoi isännät ahtaalle. Loimu nousi avauserän tappion jälkeen 3-1 (23-25, 25-20, 26-24, 25-17) voittoon. Täydet sarjapisteet tuli Loimulle tarpeeseen sarjataulukon keskikastin tasaiseen taistoon.

Loimun valmennus pyöritti pelaavaa kuusikkoa herätelleen oranssipaitoja. Veeti Nikkinen aloitti ottelun yleispelaajana, mutta korvasi toiseen erään Ali Fazlin hakkurina, kun taas Aapeli Kouki tuli vaihtopenkiltä Nikkisen paikalle yleispelaajan tehtäviin. Vaihdot auttoivat, sillä vaihdosta irti päässyt Kouki toi kaivattua energiaa ja taitoa kentälle ja Nikkisen hakkuripesti herätteli viimeiseen erään kentälle palanneen Fazlin.

– Joukkueellekin minun pitää sanoa, ettei tämä esityksenä kovin vakuuttava ollut. Vastustajalla on tietysti oma roolinsa pelin kulkuun ja he käytti hyväkseen niitä aseita, joita heillä on. Eli hyvä puolustus ja maltti sen jälkeen. Niin kauan kun he jaksoivat sitä tehdä ja me häröiltiin, niin tilanne oli tiukka. Pikku hiljaa me saatiin sitten homma käyntiin, ruoti Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen ottelun jälkeen.

Ottelun paras pistemies oli Ducks hakkuri Milutin Pavisevic, joka teki 22 pistettä tehoin +7. Muut vieraiden laitahyökkääjät sen sijaan olivatkin enemmän vaikeuksissa ulottuvan Loimu-torjunnan kanssa, joka napsi peräti 18 torjuntapistettä. Kalle Katteluksen huilatessa torstain Hurmos-peliä silmällä pitäen jäivät sekä Ville Kattelus että Lauri Vanhanen vaatimattomiin tehoihin. Loimun puolella parhaat pistemiehet olivat keskipelaajat, joista molemmat tekivät 13 pistettä. Zhbankovin teholukema oli +9 ja Egharevban +11.

– Hyvin väännettiin ja jaksettiin varsinkin alussa pelata peliä. Tiedettiin että Loimu on kova torjuntajoukkue ja joudutaan pelaaman isoja äijiä vastaan. Nelospaikalla meidän ”Mikki Hiiret” joutuivat välillä vaikeisiin paikkoihin. Alkupeli meni hyvin, mutta sitten se meni vähän tukkoiseksi. Ja sitten loppua kohden alkoi hajoilemaan vähän sieltä täältä, kommentoi Ducks-valmentaja Juho Rajala.

Loimun seuraava kotiottelu isketään jo lauantaina, kun Kyky-Betset saapuu Raisioon. Ottelun isäntänä toimii Turun Osuuskauppa ja vihreää S-Etukorttia lipunmyynnissä näyttämällä pääsee ilmaiseksi sisään.

KATSO MYÖS: TilastoValokuvatRuudun matsikooste

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös