Siirry sisältöön

UUTISET

Mahalasku Joensuussa

Vaikka Loimu matkusti Joensuuhun valmistautumaan Karelian Hurmoksen kohtaamiseen jo päivää ennen ottelua, oli joukkue pelin alkaessa jäässä kuin pohjois-karjalainen ilmasto (-22 astetta). Loimu sai tasaiseen sarjataulukkoon siis yhden pisteen lisää, mutta haussa oli enemmän ja kun tuo yksi piste oli koossa jo kahden erän jälkeen, ei kolmesta viimeisestä erästä ole syytä jakaa päiden silittelyä. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 3-2 (29-31, 20-25, 25-20, 25-16, 15-9) kotivoitto.

Ottelu alkoi Loimun kannalta todella heikosti. Hurmos johti ensimmäistä erää Loimun toisella aikalisällä jo luvuin 19-12. Sen jälkeen Loimu sai pelinsä hetkellisesti kulkemaan ja Aapeli Koukin syöttövuorolla ja Veeti Nikkisen hyökkäys- ja torjuntapisteillä Loimu nousi tasoihin lukemiin 21-21. Seuraavassa pallossa Loimun nosti johtoon torjunta, jonka ryhmityksen pelaajien yhteispituus oli 6 metriä ja 19 senttiä. Ei ihme ettei Hurmoksen hakkuri Isaias Sanches onnistunut ohittamaan muuria. Tämän jälkeen ei erässä enää juuri lentopalloilullista juhlaa nähtykään ja välillä näytti siltä, ettei kumpikaan joukkue haluaisi voittaa erää. Pitkälle jatkopalloille venynyt avauserä päättyi lukemiin 29-31, kun Felix Ehgarevba torjui Janne Marttilan hyökkäyksen.

Toisen erän alku ei parantanut pelin laatua. Loimu oli kuitenkin pienen askeleen edellä ja etenkin erän puolivälin torjuntapelaaminen toi pisteitä vieraille. Pitkälle erätauolle siirryttäessä Loimulla oli illan ensimmäinen piste taskussaan, mutta siihen vieraiden vähäiset ilonaiheet Joensuun Urheilutalolla loppuivatkin, sillä loput kolme erää kirjattiin isäntien voitoksi ja sarjapisteitä jaettiin isännille kaksi ja vieraille yksi. Loimun otteiden tahmeutta kuvasti myös se, että mitä pidemmälle ottelu eteni, sen turhautuneempia loimulaiset kentällä olivat.

Loimu käytti vaihtopenkiltä Veeti Nikkistä, Samuel Salmista, Janen Pyhäjärveä ja Roope Siliämaata, mutta ratkaisevaa sankarin viittaa ei ollut heilläkään yllään kentälle tullessaan. Loimun torjunta toimi ottelun alkupuolella hyvin tuoden pisteitä kahdessa ensimmäisessä erässä yhteensä 10 ja kolmannessakin vielä 4, mutta sen jälkeen torjuntahanatkin tyrehtyivät. Syöttöruudussa isännät tekivät peräti 11 ässää ja 15 syöttövirhettä, kun Loimun vastaavat lukemat olivat 2 ja 16.

Ottelun paras pistenikkari oli kotijoukkueen hakkuri Isaias Sanches, joka teki 27 pistettä tehoin +12. Loimun puolella virkaveli Fazli teki 23 pistettä tehoin +8. Myös ex-loimulainen yleispelaaja Janne Marttila oli vahvalla pelipäällä tehden 20 pistettä. Loimusta toiseksi parhaan pistemäärän kokosi keskipelaaja Felix Egharevba 16 pisteen saaliillaan. Ottelun parhaiden pelaajien palkinnot menivät hakkureille, mutta Loimun puolelta olisi voinut palkita myös Egharevban tai Veeti Nikkisen.

Ensi viikolla Loimu pelaa kotipelit sekä keskiviikkona että lauantaina ja sen jälkeen katseet kääntyvät Turussa pelattavan Suomen Cupin final 4 -turnauksen välierään, jossa asettuu vastaan perjantaina 2.2. Kokkolan Tiikerit (osta pääsyliput tästä koodilla Loimu). Seuraava Mestaruusliigan vieraspeli Loimulla on taas Joensuussa, kun se kohtaa tuplareissulla 22.2. Hurmoksen ja 23.2. Savo Volleyn.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste