Siirry sisältöön

UUTISET

Siipirikkoisuus ei laimentanut Loimua – TUTO Volley kumoon kolmannen kerran puhtaasti

Loimun valmentajakaksikko Kari Raatikainen ja Kai Stenius kokivat lauantaina hankalia tilanteita, kun jo ennen peliä lähes täyteen mennyt joukkueen sairastupa sai lisämiehitystä vielä pelin aikanakin. Se ei kuitenkaan haitannut Loimun pelaamista, vaan paikalliskamppailu TUTO Volleyn kanssa päättyi kolmannen kerran tällä kaudella Loimun puhtaaseen 3-0 voittoon. Eränumerot olivat tällä kertaa 27-25, 25-20, 25-20. Voitto nosti Loimun sarjataulukossa kolmanneksi.

Loimulta puuttui kokonaan kokoonpanosta molemmat hakkurit, kun Veeti Nikkinen oli kotona kuumeessa ja Hurrikaani-pelissä nilkkansa loukannut Ali Fazli oli Macronin verryttelypukuun sonnustautuneena katsomossa. Kun vielä Felix Egharevba loukkasi toisessa erässä ensin vähän olkapäätään ja viimeisessä pallossa pahemmin nilkkansa, sai Loimun kokoonpanoruletti vielä uutta vauhtia.

Loimu marssitti avaukseen hakkuriksi Aapeli Koukin, jonka paikan yleispelaajan otti Samuel Salminen. Nuori yleispelaaja pelasi muuten kohtalaisen hyvin, mutta joutui hyökkäyspuolella hieman haastavaan paikkaan, kun passari Tomi Saarinen ruokki häntä avauserässä peräti seitsemällä passilla. Erän puolivälissä vieraat karkasivat johtoasemaan, joka kesti aina eräpalloon asti. Loimu ei kuitenkaan masentunut tilanteessa 22-24, vaan nousi takaa erävoittoon. Erän päättänyt leveäksi tuomittu pallo tosin taisi mennä Loimu-torjunnan kautta kenttään.

Toiseen erään Loimu vaihtoi yleispelaajaosaston normaaliksi, eli sen paikan miehittivät Kouki ja Tomas Rodriguez. Tämä muutos toi hakkurin viitan keskipelaaja Eetu Mäen harteille. Erä näytti tulevan selvin numeroin isännille, kun tulostaululla komeili 17-11, mutta ehkä Loimun pelaajatkin sortuivat ajattelemaan niin ja TUTO Volley käytti otteen herpaantumisen hyväkseen. Pian oltiinkin jo tilanteessa 18-17. Yhtä pistettä lähemmäksi vieraat eivät kuitenkaan päässeet ja Loimu oli jälleen ratkaisupalloissa vahvempi. Erän puolivälissä loimulaisia säikäytti Felix Egharevban olkapään ”muljahtaminen” hyökkäystilanteessa. Jenkkipeluri pyöritti ja venytteli olkapäätään koko loppuerän, kunnes eräpallossa olkapääkivut unohtuivat nilkan pyörähtäessä ympäri. Kentän pintaan toviksi jäänyt peluri ilmoitti lopulta ylös noustessaan välittömästi ettei pysty jatkamaan peliä.

Niinpä Raatikainen ja Stenius olivat jälleen uuden edessä ja kolmanteen erään Eetu Mäki siirtyi keskelle ja Aapeli Kouki palasi hakkuriksi ja Samuel Salminen yleispelaajaksi. Erä oli tasainen aina tilanteeseen 16-16 asti. Erän lopussa kapteeni Saarinen päätti ettei iltapuhde jatku neljänteen erään. Hyvin syöttöjen ja tehokkaiden passivalintojen lisäksi hän kaivoi ylös kaksi kovaa pommihyökkäystä. Erän ja ottelun sai kunnian päättää hyökkäyksellään illan selvästi paras pelaaja, eli Loimun Rodriguez.

– Ekassa erässä vanha peikko kävi kimppuun. Pelattiin aika hyvää lentopalloa ja johdettiin erän loppuvaiheilla, mutta se ei vaan tänäänkään riittänyt. Se on se meidän heikko kohta ettei saada erien loppuja hoidettua. Peli toimi ajoittain tänään hyvin joka oa-alueella ja sitten taas välillä ei toiminut mikään. Tiedetään että voidaan pelata hyvin ja voita eriä ja pelejä, mutta vanhat kaavat toistaa nyt itseään, harmitteli TUTO Volleyn kapteeni libero Ville Sihvonen.

Illan paras pistemies oli juurikin Rodriguez, joka teki 15 pistettä tehoin +9 vastaanottaen samalla hyvällä 67% tarkkuudella. Peliroolia vaihdellut Kouki teki 13 pistettä. TUTO Volleysta hakkuri Alek Rastamo ja yleispelaaja Jan Helenius tekivät 10 pistettä mieheen.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Loimulta Rodriguez ja TUTO Volleylta Jan Helenius. Ottelun ProLibero oli Loimun Esko Vuorinen. Jokaisen Loimun kotipelin jälkeen Loimu alumnit palkitsevat Naapurin Maalaiskanan puolesta ottelun ovelimman loimulaissuorituksen ja tällä kertaa Mika Rantanen jakoi palkinnon poikkeuksellisesti, ja ihan ansaitusti, Loimun päävalmentaja Kari Raatikaiselle.

– Perusasiat oli meillä tänään teemana. Halusin joukkueen tekevän niitä ja käyttävän omia vahvuuksia sekä tukevan heikkouksissa toinen toistaan. Samuel Salminen tuli sisään ja pelin edetessä hoiti vastaanoton laadukkaasti, mikä takasi mahdollisuuden hyökätä keskeltäkin tehokkaasti. Loppu oli hieno Tomilta, loistavat syötöt ja kaksi isoa kovan lyönnin puolustusta, kehui Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen omiaan haastavan, mutta tuloksekkaan iltapuhteen jälkeen.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste