Siirry sisältöön

UUTISET

VaLePa jatkaa välieriin – Loimun pelit tältä kaudelta ohi

Loimu ei onnistunut kaatamaan VaLePaa kolmannessakaan puolivälieräottelussa, vaan Sastamalan raitapaidat pitivät kotikentällään otteen itsellään läpi ottelun ja rynnistivät välieriin voittamalla keskiviikon ottelun luvuin 3-0 (25-17, 25-15, 25-19). Koko ottelusarja meni siis sastamalalaisille luvuin 3-0.

Loimu sai kokoonpanoonsa takaisin toisen liberoistaan, kun Roope Siliämaa palasi pelaavaan kokoonpanoon. Ykköslibero Esko Vuorinen päätti kautensa sairastuvalla. Avaukseen Siliämaa ei kuitenkaan noussut, vaan liberona aloitti suoraan pitkän matematiikan yo-kirjoituksista peliin tullut Samuel Salminen. Yhden muutoksen Loimu edellisten otteluiden avaukseen teki, sillä yleispelaaja Aapeli Kouki aloitti penkin puolelta ja Veeti Nikkinen nousi avaukseen.

Ottelun avauserä oli tasainen vain tilanteeseen 6-6 asti. Loimun aikalisää vietettiin VaLePan johtaessa 9-6. Se ei kuitenkaan auttanut, vaan Loimun virheiden ja VaLePan hyvän pelaamisen yhdistelmänä pian tulostaululla oli jo lukemat 12-6. Tämän jälkeen Loimu pääsi hiipimään tilanteeseen 13-10, mutta sitten oli taas isäntien vuoro ottaa komento käsiinsä ja erävoitto ratkesi selvin lukemin.

Toisen erän avaukseen Loimu vaihto avauserän lopun tapaan Koukin Nikkisen tilalle ja sairastuvalta palanneen Felix Egharevban Eetu Mäen tilalle. Erän alku nosti loimulaisten odotukset niin Vexve Areenalla kuin kotisohvillakin, sillä Loimu johti 0-3 ja vielä 4-6, kunnes Jiri Leinosen syöttövuoro käänsi ässien saattelemana tilanteen isännille 10-6. Erän lopussa Siliämaa palasi liberoksi kentälle, mutta sekään ei saanut vieraiden peliin uutta potkua, vaan toinenkin erä meni isännille selvin numeroin.

Joskus pitkä erätauko kääntää pelin kulun, mutta tällä kertaa ei käynyt niin. Loimu vaihtoi kolmanteen erään Veeti Nikkisen keskipelaajaksi, mutta VaLePan Juho Kaunisto -temppu ei toiminut oranssipaidoilla, vaan vieraiden peli jatkui väkinäisenä ja virheiden värittämänä. Viimeisen kerran toiveita kauden jatkumisesta nostatti passari-kapteeni Tomi Saarinen, jonka peipillä ja ässällä Loimu nousi kolmannessa erässä tilanteeseen 20-16. VaLePan aikalisä kuitenkin puri ja Loimun taistelu lopahti kokonaan Ali Fazlin lyödessä pitkän taistelupallon helposta paikasta verkkoon. Ottelusarjan viimeisen niitin iski Jacob Ekman Mikko Eskon tarjoilemasta herkullisesta takapaterista. Samalla VaLePa varmisti että kevät 2024 on 13. kerta peräkkäin, kun sastamalalaiset pelaavat Mestaruusliigassa välierä.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 20 pistettä tehoin +11. Yleispelaajien tehottomuus vaivasi edelleen ja he kaikki jäivät tehoissa pakkaselle. Samoin tosin jäivät myös Loimun keskipelaajat nollaan yltänyttä Aleksei Zhbankovia lukuunottamatta. VaLePalta Urpo Sivula teki 17 pistettä tehoin +10.

Syvällisempien analyysien aika on Loimussa hieman myöhemmin, mutta sen enempää selittelemättä on helppo yhtyä päävalmentaja Kari Raatikaisen harmitteluun siitä, että poikkeuksellisen laaja loukkaantumis- ja sairastelukierre iski joukkueeseen juuri siinä vaiheessa, kun sen peli olisi pitänyt viimeistellä pudotuspelejä varten.

– Kaudesta annan meille arvosanaksi 8-. Hyviä hetkiä oli paljon ja Suomen Cupin välierän voittaminen ja finaalin pääseminen oli iso juttu. Meille tuli loukkaantumiset ja sairastumiset pahaan paikaan, kun juuri valmistauduttiin pudotuspeleihin. Harjoittelun taso putosi ja samalla putosi myös pelin taso. Juuri tässä vaiheessa VaLePan kohtaaminen oli hankalaa, kun meidän käyrä oli alaspäin ja heidän ylöspäin, kommentoi Raatikainen kauden päätyttyä.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös