Siirry sisältöön

UUTISET

VaLePalle toinen kiinnitys välieräpaikkaan – sarja jatkuu keskiviikkona Sastamalassa

Lentopallon Mestaruusliigan toinen puolivälieräottelu Loimun ja VaLePan välillä iskettiin maanantaina Raisiossa. Ensimmäisen osaottelun tapaan VaLePa oli vahvempi luvuin 1-3 (14-25, 25-19, 23-25, 19-25) ja on nyt voiton päässä Mestaruusliigan mitalipeleistä 13. kerran putkeen.

Ottelu oli laadultaan avausosaottelua tasokkaampi, vaikkakaan avauserän puolen välin jälkeen kentällä ei ollut kuin yksi joukkue. Loimu oli mukana vielä tilanteessa 11-13, mutta pian VaLePa johtikin jo 12-18. Loimu oli vaikeuksissa sekä vastaanoton että hyökkäyksen kanssa. Ensimmäisen ottelun tapaan toinen erä oli Loimun. Kotijoukkue johti erää läpi erän. Samuel Salminen johti vastaanottoa hyvin lukemin ja passari Tomi Saarinen onnistui neljän tekemänsä pisteen lisäksi ruokkimaan tehokkaasti Ali Fazlia ja Aleksei Zhbankovia.

Isäntien hyvän toisen erän jälkeen asetelmat kääntyivät jälleen kolmanteen erään. VaLePa johti heti kättelyssä 2-7. Loimu säesti VaLePan rynnistystä tekemällä erän puoliväliin tultaessa peräti neljä syöttövirhettä. Isännät eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan hiipivät erän lopussa tasoihin tilanteeseen 22-22. Erän käänteen tehneessä pallossa Saarinen yritti yllättää VaLePan torjuntaa passaamalla keskelle Zhbankoville, vaikka hyvään vireeseen päässyt Fazlikin oli hyvissä asemassa.

Neljännessä erässä Loimu ei saanut enää Upi Sivulaa kuriin, vaan ex-loimulainen johdatti VaLePan erä ja otteluvoittoon yhdeksällä pisteellään. Hakkuri nakutti pisteitä erityisesti viivalyönneillä, joita Loimun torjunta ei saanut kiinni eikä puolustus takaisin peliin. Erän hahmo Sivula sai kunnian myös päättää erän ja ottelun tilanteeseen 19-25.

– Oli selvästi laadukkaampaa pelaamista kuin avauksessa. Hyökkäysvirheet puolitettiin ja saatiin peliin laatua ensimmäisen erän kadonnutta tatsia lukuunottamatta. Ehkä pitää olla vähän huolestunut, että hyvän erän jälkeen pitkän tauon jälkeen tuli niin huono aloitus. Tuntuu että jäätiin jälkeen siinä, mutta lopussa kairattiin vielä peliin mukaan, sanaili Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

Ottelun paras pistemies oli Fazli, joka teki 25 pistettä tehoin +18. Muut Loimun laitahyökkääjät olivat vaikeuksissa ja molemmat yleispelaajat jäivätkin tehoissa pakkasen puolelle. VaLePalta Sivula teki 20 pistettä ja hyvän kevätvireen löytänyt brassiyleispelaaja Gabriel Franca sekä uuteen rooliinsa loistavasti kotiutunut keskipelaaja Juho Kaunisto 14 pistettä. Otteluisäntä Raision kaupunki palkitsi parhaiksi pelaajiksi VaLePalta juuri Kauniston ja Loimulta Fazlin.

– Kyllä tämä on pysyvä rooli nyt. Sen verran hyvin mennyt ja tykkään olla keskellä. Torjunta on ollut aina itsellä pelin paras puoli. Kaksi ekaa erää oli tasaista vääntöä. Kolmas saatiin lopulta hoidettua hienosti kotiin. Loimukin puolusti hyvin, mutta meillä oli kovempi halu voittaa minun mielestäni, kommentoi Kaunisto ottelun jälkeen.

Ottelusarja on VaLePalle katkolla keskiviikkona Sastamalassa. Loimun pitää voittaa se ottelu, jotta ottelusarja jatkuisi vielä perjantaina Raisiossa. Loimu järjestää kannattajilleen bussimatkan Sastamalaan, jos lähtijöitä on tarpeeksi. Matkalle lähdetään Raision kaupungintalolta kello 16:30 ja bussikyydit maksaa 25€. Lipun jokainen ostaa itse paikanpäältä.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste