Siirry sisältöön

UUTISET

VaLePa varmisti kolmannen sijan kukistamalla Loimun Raisiossa

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeliasetelmat alkavat ratkeamaan palakerrallaan. Kärkikolmikon sijoitukset vahvistuivat, kun VaLePa haki Raisiosta sunnuntaina puhtaan 0-3 (20-25, 23-25, 18-25) vierasvoiton. Loimun lopullinen sijoittuminen sijoille 4.-6. ratkeaa kahdessa viimeisessä ottelussa perjantaina Raisiossa ja lauantaina Vantaalla.

Sunnuntain otteluun Loimu lähti pahasti vajaamiehisenä, kun nilkkavaivaisten lisäksi useampi pelaaja oli flunssan kourissa. Kentälle isännät saivat kuitenkin viime aikojen otteluista tutun seitsikon. VaLePalta puuttui keskipelaajat Miro Leinonen ja Chase Direito, jonka vuoksi Juho Kaunisto pääsi esiintymään keskellä.

Illan erien käsikirjoitukset olivat hyvin samankaltaiset. VaLePa pelasi vahvan alkuerän, jonka jälkeen Loimu yritti nousta rinnalle ja ohi loppukirin voimin. Kahdessa ensimmäisessä erässä se onnistuikin tilanteesta 10-16 lähes ohi asti, mutta kolmannessa erässä kiri jäi enemmän vajaaksi. Ottelu tarjosi ajoittain jo kevään pudotuspelejä enteilevää hyvää lentopalloa, mutta vielä oli mukana myös alkukaudelle normaalisti tyypillistä vuoristoratamaisuutta.

– Parsittiin homma kasaan silleen kun se mahdollista oli. Haasteellinen harjoitteluviikko pienellä ryhmällä. Arki on ollut heikkoa. Kahden erän lukemat siinä mielessä ihan ok, vaikka virheputkia tulikin. Noustiin molemmissa hyvin. Jollain lailla olen tekemiseen tyytyväinen, mutta toki olen ollut huolestunut, että kuka pelaa ja kuka valmentaa, kun niin moni on kipeänä. Kohtuullinen esitys, mutta ei tietenkään voi tyytyväinen olla kun 0-3 hävitään, Kommentoi Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 18 pistettä. Muut loimulaiset jäivät yksinumeroisiin pistesaaliisiin. VaLePalta Gabriel Franca teki 15, kaikkien aikojen pistenikkari Upi Sivula 14 ja Juho Kaunisto 12 pistettä. Erityismaininnan heistä ansaitsee vieraalla pelipaikalla pelannut Juho Kaunisto, joka jäi tehoissakin hienoon +10 lukemaan.

– Hyvät fiilikset. Täällä ei ole koskaan helppo voittaa peliä ja nyt oli ehjä esitys meiltä. Onnistuttiin etenkin hyökkäyspelaamisessa. Se oli avain voitolle. Loimukin oli hyökkäyksessä hyvä prosenttien valossa, mutta me vielä parempia. Hyvä ilme kentällä ja Kauniston Juho pelasi ehkä toista kertaa keskellä ja vaihtoi roolia onnistuneesti, kehui maajoukkueen general manageriksi valittu VaLePa-passari Mikko Esko.

Otteluisäntä Jäspi palkitsi Loimulta parhaaksi pelaajaksi Tomas Rodriguezin ja vierailta Gabriel Francan. Ottelun ProLibero oli vieraiden Eetu Pennanen ja Naapurin Maalaiskanan ottelun ovelimman loimulaissuorituksen ojensi Loimu alumni Hannu Kakko Aapeli Koukille.

Loimun seuraava kotiottelu isketään perjantaina ja se saattaa olla jo ratkaiseva runkosarjan loppusijoituksen kannalta, kun vastustajaksi asettuu sarjataulukossa pykälän ylempänä oleva Kokkolan Tiikerit. Loimu ja otteluisäntä Toyota Auto-Center tarjoavat kaikille naisille ilmaisen sisäänpääsyn Naistenpäivän kunniaksi.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös